Volledig scherm
© Pro Shots

El Allouchi wil slagen bij NAC, maar kijkt ook verder

OUDENBOSCH – Overbevolking op het sterk bezette middenveld noopt Mounir el Allouchi ertoe om verder te kijken dan NAC, ondanks dat de Roosendaler het liefst tot basiskracht wil uitgroeien in Breda.

NAC staat open voor een vertrek van El Allouchi, mits de speler zelf aangeeft dat hij geen toekomst meer ziet in Breda. Anders kan hij de middenvelder gewoon blijven. De 21-jarige Roosendaler twijfelt zelf nog. Hij wil slagen bij NAC, maar geeft ook duidelijk aan dat hij graag minuten wil maken.

Een seizoen lang op de bank zitten en de tweede viool spelen, is geen optie. Het afgelopen anderhalf jaar is El Allouchi verhuurd aan Helmond Sport, waar hij als basisspeler tot 47 wedstrijden kwam. De door NAC opgeleide speler wil zich blijven ontwikkelen door wekelijks te spelen. Vanuit de eerste divisie is er genoeg belangstelling, hoewel El Allouchi in zijn laatste contractjaar het liefst voor zijn kans gaat bij NAC. De club die hem een kans gaf in het betaalde voetbal. Met Gianluca Nijholt, Jeff Stans en Robbie Haemhouts vast op het middenveld en Olivier Rommens en Grad Damen er kort achter, moet El Allouchi na drie weken voorbereiding genoegen nemen met een plaats op het tweede plan. In de oefencampagne is hij veelvuldig gebruikt als vleugelaanvaller.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (40%)
  • Nee (31%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
435 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen