Volledig scherm
Mounir El Allouchi © BSR Agency

El Allouchi mag meer van zichzelf eisen

Onomstreden is Mounir El Allouchi niet meer bij NAC. De middenvelder moet meer brengen, vindt trainer Ruud Brood.

Erin, eruit, erin, eruit en tenslotte erin. Mounir El Allouchi pendelt vanaf oktober tussen de bank en het veld. NAC-trainer Ruud Brood legt uit waarom een basisplaats voor de Roosendaler geen vanzelfsprekendheid meer is en wat hij van de middenvelder verwacht.

,,Hij scoort geen acht en hij scoort geen vier, hij is degelijk. Wij willen dat hij vast en van waarde is. Niet spelen om het spelen. En zijn verdedigende taken doen, dat wil hij nog wel eens laten lopen.” En verder in balbezit sneller doordraaien en in het combinatiespel meer naar voren gericht. Het rendement moet daarin omhoog. We hebben concurrentie, dus het moet beter. ”

Conditioneel loopt El Allouchi, 25 jaar inmiddels, op zijn tenen. ,,Tegen Jong Ajax haalde ik hem eraf, omdat hij zelf aangaf dat hij er helemaal doorheen zat. Hij moet meer van zichzelf eisen. In zijn totaliteit kan hij meer brengen, dat beaamde hij ook wel.” El Allouchi's reactie na zijn reserverol was volwassen, zegt Brood. ,,Dat vind ik een kwaliteit van Mounir. Hij benoemt rustig zijn dingen, accepteert kritiek en gaat eraan werken. Hoewel hij fysiek zijn klachten blijft houden, dat moet ik ook meenemen.”

Ruim honderd wedstrijden in dienst van NAC, twee jaar vrijwel onafgebroken basisspeler in de eredivisie, maar terug in de eerste divisie is El Allouchi niet meer onaantastbaar. ,,Hij zag ook dat het moeizaam met hem ging. Ik heb een aantal zaken genoemd waaraan hij moet werken. Als hij dat doet, is hij van waarde. Doet hij dat niet, is de kans groot dat hij wissel staat.”

Poll

Wie moet de nieuwe trainer van NAC worden?

  • Erwin Koeman (18%)
  • Robert Maaskant (5%)
  • Alfons Groenendijk (5%)
  • Maurice Steijn (18%)
  • Kees van Wonderen (31%)
  • Jurgen Streppel (8%)
  • Iemand anders (14%)
7781 stemmen