Volledig scherm
ZUNDERT - NAC Breda. 08-07-2016, Autototaalglas trainingscentrum, voetbal, Jupiler League seizoen 2016-2017. Mounir El Allouchi.

El Allouchi krijgt als flankspeler zijn kans bij NAC

ZUNDERT – “We kijken puur naar onszelf”, zegt trainer Marinus Dijkhuizen aan de vooravond van de start van de competitie. “Wij moeten ons goede niveau halen en van daaruit verder werken. Eerlijk gezegd houd ik mij niet bezig met de concurrentie. Ik heb ook niet zo’n goed beeld van de overige teams.”

Dat geldt zeker voor de eerste tegenstander, Jong FC Utrecht. “Ik heb ze maandag bekeken, maar je weet nooit met welke spelers ze het veld ingaan. We gaan het zien.” Over zijn eigen ploeg zegt Dijkhuizen: “Er is heel veel veranderd. Het is nu moeilijk in te schatten waar we staan. Dat neemt niet weg dat ik vind dat wij een goede voorbereiding gedraaid hebben.”

Dijkhuizen mist vrijdag (20.00 uur) tegen Jong FC Utrecht drie van zijn vier buitenspelers. Thomas Agyepong en Brandon Barker zijn niet speelgerechtigd, terwijl Giovanni Korte terugkomt van twee liesblessures. De Hagenaar start vanaf de bank. Het een en ander leidt ertoe dat middenvelder Mounir el Allouchi zijn kans krijgt als verkapte rechtsbuiten en met Danny Verbeek en Cyriel Dessers de voorhoede vormt. Dijkhuizen: “Mounir heeft het goed gedaan de laatste weken en is meegegaan in het niveau van de groep. Voor mij was het een makkelijke keuze hem op te stellen.”

Kwetsbaar
Achterin kiest de trainer naast de backs Fabian Sporkslede en Ashley Smith-Brown voor een centraal duo dat bestaat uit Kevin van Diermen en middenvelder Olivier Rommens. Deels noodgedwongen, omdat Dijkhuizen met Van Diermen maar één centrale verdediger tot zijn beschikking heeft. Met de uit de jeugd overgehevelde Bart Meijers en Gino Demon durft hij het nog niet aan, terwijl Jesse van Bezooijen revalideert van een zware blessure. “Achterin zijn we een beetje kwetsbaar”, weet Dijkhuizen die op het middenveld zoals verwacht kiest voor Gianluca Nijholt, Robbie Haemhouts en Jeff Stans.

Met groot genoegen vernam hij woensdag dat NAC voor het tweede jaar op rij meer dan 10.000 seizoenkaarten verkocht. “Dat is toch fantastisch? Dat is eigenlijk niet normaal, in de goede zin van het woord. We hebben een enorm trouwe aanhang. Mooi om te zien.”

NAC
Brondeel; Sporkslede, Rommens, Van Diermen, Smith-Brown; Stans, Nijholt, Haemhouts; El Allouchi, Dessers en Verbeek.