Volledig scherm
© Pro Shots

El Allouchi heeft aanbiedingen uit Marokko, maar wil dichter bij huis blijven

BREDA – Tot aan maandagavond schatte hij de kans op vijftig procent dat hij bij NAC zou blijven. Mounir el Allouchi weet dat hij mag vertrekken. Transfervrij zelfs, ondanks een doorlopend contract. Hij wacht alleen op de juiste aanbieding. En anders blijft hij tot de winterstop in Breda en zal zijn wedstrijden voornamelijk bij de beloften afwerken.

Zoals maandagavond op sportpark Heksenwiel tegen Jong Willem II (1-1) waarin hij zich onderscheidde met een prachtig doelpunt door van grote afstand de bal over de doelman heen te krullen.

El Allouchi heeft van drie verschillende clubs uit Marokko een concrete aanbieding ontvangen. De aanvallende middenvelder heeft echter een droom: de eredivisie. Het buitenland lijkt hem geen goede vervolgstap, bang als hij is uit beeld te raken in Nederland. Geld verdienen kan later nog, is zijn gedachte. De Roosendaler wil in de top van de eerste divisie slagen om daarna naar de eredivisie te gaan. Hij wil NAC pas verlaten als het totale plaatje is zoals hij het wenst. Vrij vertaald betekent dat speelminuten krijgen bij een club met sportieve ambities.

Bij NAC is er in ieder geval geen toekomst meer voor hem. Ondanks dat El Allouchi het seizoen begon met een basisplaats tegen Jong FC Utrecht en als invaller een kwartier kreeg bij Achilles’29. <NO1>Sindsdien valt hij drie duels op rij buiten de wedstrijdselectie.

Borahsasar
Met Hakim Borahsasar hoopt NAC snel het contract te ontbinden. Ongeacht of de speler een nieuwe werkgever heeft of niet. De Bredase club wil de overbodige aanvaller financieel tegemoet komen door zijn laatste contractjaar deels af te kopen.

NAC heeft nog twee dagen om de selectie met tenminste een centrale verdediger te versterken, hoewel de club ook een extra back wil. „Maar op dit moment zijn wij niet concreet in gesprek met een speler. Wel hebben we lijnen uitstaan”, zei technisch directeur Hans Smulders gisteren. NAC hoopt ook nog een vijfde huurling van Manchester City te verwelkomen voordat de transfermarkt woensdagnacht sluit.