Volledig scherm
Mounir El Allouchi. © Pro Shots

El Allouchi: 'Geld is voor mij van ondergeschikt belang'

,,Ik kom uit de buurt; NAC kent mij en ik ken NAC. Ik heb geen zin in iets nieuws.” Mounir El Allouchi acht zich nog niet rijp voor een volgende stap in zijn carrière en opteert daarom voor een langer verblijf in het Rat Verlegh Stadion.

Dinsdag verlengde hij zijn contract met twee jaar waardoor hij tot de zomer van 2021 aan de Bredanaars verbonden is. ,,Ik ben jong en zie bij NAC veel mogelijkheden om een betere en completere voetballer te worden. Vorig jaar heb ik een mooie eerste stap gezet door alles te spelen, die lijn wil ik doortrekken. Bij een andere club had ik achteraan in de rij moeten aansluiten, terwijl ik weet wat ik hier heb. Ik ben hartstikke tevreden. Ik kom nu in een andere situatie terecht, omdat er meer van mij verwacht wordt. Vorig jaar was er twijfel en moest ik laten zien dat ik kon meekomen in de eredivisie. Nu moet ik de ploeg bij de hand nemen, dat is het volgende doel.”

Quote

Bij een andere club had ik achteraan in de rij moeten aansluiten, terwijl ik weet wat ik hier heb

Voor de 23-jarige middenvelder is een gedegen opbouw van zijn loopbaan op dit moment belangrijker dan geld. ,,Een mooi salaris is leuk en aardig, maar ik denk aan mijn toekomst. Daarin is geld van ondergeschikt belang, niet het allerbelangrijkste. Dit is mijn derde contract bij NAC (2014, 2017 en 2018), dat beschouw ik als een beloning voor het harde werken.”