Volledig scherm
© Pro Shots

Ekangamene debuteert, Rommens terug in de basis bij NAC

ZUNDERT – Marinus Dijkhuizen voert vier wijzigingen door voor het bekerduel (eerste ronde) met VVV dinsdag (18.30 uur). De meest opvallende is die van Charni Ekangamene voor Ashley Smith-Brown. De 22-jarige Belgische linksback maakt zodoende zijn officiële debuut voor NAC.

“Charni maakt op mij een hele goede indruk”, zegt Dijkhuizen. “Een prima speler die voetballend en qua fitheid in orde is.” Ekangamene wordt in eerste instantie als linksback gezien en zal de komende tijd de concurrentiestrijd met Smith-Brown moeten aangaan. Van de vier huurlingen van Manchester City verschijnt alleen Brandon Barker aan de aftrap.

Naast Ekangamene krijgen ook Andries Noppert, Olivier Rommens en Danny Verbeek de mogelijkheid zich in het elftal te spelen. Per linie voert Dijkhuizen derhalve een wissel door. Hoewel Jorn Brondeel in de ogen van de technische staf de onbetwiste nummer een blijft, overtuigt Noppert in de minuten die hij krijgt. “Hij heeft veel potentie. Dries is lang, explosief en durft te komen. Hij maakt een prima indruk. Dat hij speelt tegen VVV is het gevolg van de ontwikkeling die hij doormaakt.”

Rommens
Verbeek lost Giovanni Korte af als rechtsbuiten, omdat Dijkhuizen van mening is dat de Bosschenaar met zijn creativiteit iets extra’s kan brengen. Terwijl Olivier Rommens een van de grootste verrassingen is van dit seizoen. De terugkeer van de kleine Belg gaat ten koste van aanvoerder Robbie Haemhouts die rust krijgt. Door zijn afwezigheid en die van Jeff Stans, die gisteren wel al voorzichtig de groepstraining hervatte, draagt Cyriel Dessers de aanvoerdersband. Met de toevoeging dat de spits lichte rugklachten heeft. Dijkhuizen gaf na de afsluitende training van maandag aan evenwel geen problemen te verwachten met de inzetbaarheid van zijn topscorer. Dessers is na Haemhouts en Stans de derde in de hiërarchie als het gaat om het dragen van de aanvoerdersband.

De bekerwedstrijd wordt dinsdag vanaf 18.30 uur rechtstreeks uitgezonden op FOX Sports.

Opstelling
Noppert; Sporkslede, Verschueren, Van Diermen, Ekangamene; Rommens, El Allouchi, Nijholt; Verbeek, Dessers en Barker.