Volledig scherm
© Pro Shots

Eerste versterking is binnen: Haemhouts voor drie jaar naar NAC

BREDA – NAC heeft zijn eerste versterking binnen voor het nieuwe seizoen. Middenvelder Robbie Haemhouts (32) komt transfervrij over van Willem II en tekent een contract voor drie jaar in Breda.

De Belgische linkspoot kwam de afgelopen vijf seizoenen uit voor de Tilburgers met wie hij eind mei in de finale van de nacompetitie NAC van promotie naar de eredivisie afhield.

Haemhouts maakte op 13 april 2002 bij NAC zijn debuut in het betaalde voetbal. Vier minuten voor tijd kwam hij in de thuiswedstrijd tegen NEC (1-3) als invaller in het veld voor Kevin Bobson. Henk ten Cate was destijds trainer van de Bredanaars. In drie seizoenen kwam Haemhouts vervolgens niet verder dan vijf invalbeurten waarna hij in 2004 vertrok naar FC Den Bosch. Via Den Bosch (drie jaar), FC Emmen (twee jaar), FC Omniworld en Helmond Sport (beide één jaar), belandde hij in 2011 bij Willem II. Nadat hij onlangs te horen kreeg dat zijn aflopende contract in Tilburg niet verlengd werd, heeft Haemhouts nu de wijk genomen naar Breda.

Maandag 27 juni staat de eerste training van NAC op het programma.

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (40%)
  • Nee (30%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
384 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen