Volledig scherm
© Pro Shots

Eerste basisplaatsen bij NAC voor Brusselers en Agyepong

ZUNDERT – Het gaat snel met de 17-jarige Bodi Brusselers. Heel snel. Nadat hij zijn debuut in het betaalde voetbal vorige week vrijdag tegen Jong FC Utrecht opfleurde met een doelpunt, krijgt hij vrijdag (20.00 uur) in Groesbeek tegen Achilles’29 zijn eerste basisplaats.

“Ik heb het gevoel dat Bodi daar klaar voor is”, zegt trainer Marinus Dijkhuizen. “Het is een evenwichtige en nuchtere jongen. Hij is voor ons allemaal een positieve verrassing gebleken. Ik kijk niet naar leeftijd. Als iemand er klaar voor is, stel ik hem op. We houden wel zijn belastbaarheid in de gaten gezien zijn jonge leeftijd.”

Vrijgegeven
De zoon van voormalig NAC speler Geert Brusselers vervangt links voorin de geblesseerde Danny Verbeek die last heeft van zijn hamstring. Op de rechtervleugel maakt Thomas Agyepong voor het eerst zijn opwachting. De rappe Ghanees is inmiddels in het bezit van een werkvergunning en is vrijgegeven door de KNVB. Dat gaat ten koste van Mounir el Allouchi die genoegen moet nemen met een plaats op de bank. “Agyepong kan nog niet een heel duel spelen. Ik zou hem bijvoorbeeld in de loop van de wedstrijd kunnen wisselen tegen Giovanni Korte die de goede kant opgaat maar ook nog geen negentig minuten aankan.”

Achterin houdt Dijkhuizen vast aan Olivier Rommens als partner van Kevin van Diermen in het hart van de verdediging. Noodgedwongen, omdat de gewenste versterkingen voor het centrum nog altijd niet gearriveerd zijn.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. De verwachting is dat een kleine driehonderd NAC-fans de ploeg vrijdag achterna reizen richting Groesbeek dat net onder Nijmegen tegen de Duitse grens aanligt.

Opstelling NAC
Brondeel; Sporkslede, Rommens, Van Diermen, Smith-Brown; Stans, Nijholt, Haemhouts; Agyepong, Dessers en Brusselers.