Volledig scherm
Arno Verschueren werd vorige week tegen MVV met rood van het veld gestuurd. © Pro Shots

Eerste basisplaats bij NAC voor verdediger Arno Verschueren

ZUNDERT – Arno Verschueren maakt vrijdag (20.00 uur) zijn debuut in de basis bij NAC. De Belgisch jeugdinternational krijgt centraal achterin de voorkeur ten opzichte van Gino Demon, bevestigde trainer Marinus Dijkhuizen donderdag na afloop van de afsluitende training.

“Arno er klaar voor en is wat verder dan Gino. Hij staat een stukje hoger in de hiërarchie. Ondanks twee foutjes heeft Gino het prima gedaan tegen Dordrecht. Zeker met het doelpunt moet hem dat een enorme boost geven. Hij geeft ons meer mogelijkheden op de bank aangezien hij ook als back kan spelen”, legt Dijkhuizen uit.
Met zijn eerste basisplaats krijgt Verschueren een herkansing. Tijdens zijn debuut vorige week werd hij een half uur na zijn invalbeurt met rood van het veld gestuurd waarna NAC met 1-2 verloor van MVV. De Belg werd voor een wedstrijd geschorst en miste zodoende FC Dordrecht.

Concurrentiestrijd
Verder krijgt Andries Noppert de kans zich nu ook voor eigen publiek te onderscheiden. De doelman vervangt zoals verwacht Jorn Brondeel die te veel last houdt van zijn heup. Een blessure die hij maandag in de wedstrijd tegen FC Dordrecht opliep. “Desondanks is Jorn wel de eerste keus. Hij heeft meer ervaring omdat hij meer wedstrijden heeft gespeeld. Maar het is uiteraard goed dat beide keepers met elkaar concurreren. Dries heeft het prima gedaan maandag. Het is duidelijk dat hij de afgelopen maanden gegroeid is. Dat is ook een compliment naar Jelle (Jelle ten Rouwelaar) toe die het prima doet als keeperstrainer”, vindt Dijkhuizen.

Bij NAC ontbreken Danny Verbeek, Olivier Rommens, Jesse van Bezooijen en Hakim Borahsasar vanwege blessures. Thomas Agyepong keert wel terug in de wedstrijdselectie, maar Dijkhuizen houdt vast aan Giovanni Korte als rechtsbuiten. Na een moeizame aanpassingsperiode heeft Korte tegen FC Dordrecht met zijn eerste basisplaats laten zien een meerwaarde te kunnen zijn.

NAC – FC Den Bosch staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.

Opstelling NAC
Noppert; Sporkslede, Van Diermen, Verschueren, Smith-Brown; Stans, Nijholt, Haemhouts; Korte, Dessers en Barker.