Volledig scherm
Shane O'Neill © Pro Shots

Eerste basisplaats bij NAC voor Amerikaan O'Neill

ZUNDERT – Shane O’Neill heeft zijn eerste basisplaats te pakken bij NAC. De 23-jarige Amerikaanse verdediger krijgt vrijdag (20.00 uur) tegen Telstar in het hart van de verdediging de voorkeur ten opzichte van Arno Verschueren.

O’Neill kwam dit seizoen pas een keer eerder in actie. Een kwartier voor tijd kwam hij in de uitwedstrijd tegen RKC (2-4-zege) als invaller in het veld en zette NAC met de 2-3 vlak voor tijd op het juiste spoor.

Belgisch jeugdinternational Verschueren kende de laatste periode een reeks van mindere wedstrijden. Met name in de persoonlijke duels liet de tengere Verschueren zich menigmaal aftroeven. Met O’Neill komt er meer body in de ploeg, zegt trainer Marinus Dijkhuizen. “Arno heeft de laatste vier tot vijf wedstrijden verdedigend wat steekjes laten vallen. Shane is fit en heeft zich getoond de laatste weken. Hij brengt extra fysiek, extra mentaliteit en extra coaching.”

O’Neill voor Verschueren is de enige wijziging in de basisploeg van NAC. Op het middenveld houdt Dijkhuizen vast aan het trio Olivier Rommens, Mounir el Allouchi en Robbie Haemhouts. Dat betekent dat Jeff Stans en Gianluca Nijholt, beiden met grote verwachtingen deze zomer aangetrokken, opnieuw op de bank beginnen. “Het niveau ontloopt elkaar niet zoveel. Ik heb het idee dat Jeff en Gianluca goed met de teleurstelling omgaan. Het zijn prima gasten met een goede mentaliteit.”

Bittere pil
Na twee vervelende blessures, waarvan een in de voorbereiding, kan de gepasseerde Stans eindelijk weer pijnvrij voetballen. “Ik kan nog steeds van heel veel waarde zijn voor dit elftal. Eerst zal ik mijn positie moeten terugwinnen. Natuurlijk is dat verrassend. Ik had een ander begin van het seizoen verwacht. Het valt een beetje tegen. Ik wil weer belangrijker zijn. Mede door blessures is het er nog niet uitgekomen. Het is een bittere pil dat ik niet speel. Toch weet ik dat als ik een kans krijg, ik die zal pakken. Ik voel dat ik er weer aankom”, blijft de middenvelder vol vertrouwen.

Opstelling
Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Van Diermen, Smith-Brown; Rommens, El Allouchi, Haemhouts; Korte, Dessers en Barker.