NAC.
Volledig scherm
NAC. © Joep Leenen

Edwin van Baal nieuwe rvc-voorzitter van NAC, Geert van Poppel vertegenwoordigt supporters

NAC heeft in Edwin van Baal een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) gevonden. De Zundertenaar gaat leiding geven aan groep van vijf mensen die verder bestaat uit Mark Haarman, Robert Coppens, Petra van den Broek en Geert van Poppel. 

De toezichthouders, die onder leiding van interim-voorzitter Nicole Edelenbos bij elkaar zijn gebracht, worden tijdens de aandeelhoudersvergadering (AvA) van 1 oktober voorgedragen om daarna direct aan het werk te gaan. 

De 45-jarige Van Baal komt uit de vastgoedwereld en is directeur van Slokker Bouwgroep en naar eigen zeggen een NAC-supporter. De belangrijke portefeuille van technische zaken wordt aan Haarman (51) toevertrouwd die in de seizoenen 1988/1989 en 1989/1990, in zijn tweede jaar voornamelijk als bankzitter, deel uitmaakte van de selectie van NAC. De Dordtenaar heeft zich na zijn voetbalcarrière toegelegd op het runnen van een adviesbureau en is in te huren als spreker. 

Mark Haarman
Volledig scherm
Mark Haarman © Stadsarchief Breda

Clubraad

De voorzitter van de Clubraad, de 39-jarige Van Poppel, behartigt in de vijfkoppige rvc de belangen van de supporters. De enige vrouw van het stel, Van den Broek (55) is belast met financiën en is volgens de Bredase club een ervaren toezichthouder die haar sporen verdiend heeft in het bedrijfsleven. Coppens (commercie) is zoals bekend de enige die is overgebleven uit de vorige rvc waarvan voorzitter Joost Gielen per 1 juli is afgetreden. 

Geert van Poppel.
Volledig scherm
Geert van Poppel. © Johan Wouters

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3526 stemmen