Volledig scherm
© Pro Shots

Droomdebuut Bodi Brusselers: 'Mijn vader hoopte dat het vanavond niet zou gebeuren'

BREDA - Sneller dan verwacht maakte Bodi Brusselers vrijdagavond zijn debuut in het eerste elftal van NAC. "Mijn vader hoopte eigenlijk dat het vanavond nog niet zou gebeuren", sprak de zoon van Geert Brusselers met gepast leedvermaak.

De 17-jarige scholier luisterde zijn vuurdoop immers ook nog eens op met een doelpunt. Als invaller (voor El Allouchi) schoof hij binnen zeven minuten de voor NAC verlossende 3-1 in de touwen. Geert Brusselers moest het allemaal missen omdat hij vrijdagavond verplichtingen had met A1 van PSV.

Hij miste dus vooral de 3-1. Bodi had graag met hem film teruggedraaid. „Ik liep een gat in, zag de bal komen, tikte hem binnen en voor ik het wist stond ik te juichen voor Vak G. Kun je nagaan. Zelf heb ik jaren op de B-Side gestaan. Man, het is alsof in een trein zit.”

Twee weken geleden nog maar haalde trainer Marinus Dijkhuizen hem verrassend bij de A-selectie. Aanvankelijk had hij een aantal weken met de selectie meegetraind omdat NAC toen nog spelers tekort kwam voor de diverse trainingsvormen. „Bodi heeft me verrast”, zei Dijkhuizen.

Hij roemde de middenvelder om zijn voetbalinzicht. „Achter alles wat Bodi doet op het veld zit een idee. Hij gaat dit seizoen zijn eerste minuten pakken”, voorspelde de trainer twee weken geleden. „Maar dat dat zo snel al kwam, had ik dus niet verwacht”, zei Brusselers beduusd.