Volledig scherm
© ProShots

Drie punten in mindering voor Fortuna vanwege financiële problemen

ZEIST - Fortuna Sittard heeft drie punten in mindering gekregen, omdat de Limburgse club niet heeft voldaan aan twee financiële normstellingen. Dat meldt de KNVB vandaag.

Fortuna Sittard zit sinds februari dit jaar weer in de financieel zorgwekkende categorie 1. Op basis van een zelf ingediend plan van aanpak om weer gezond te worden legt de licentiecommissie normstellingen op waaraan Fortuna binnen een bepaalde tijd moest voldoen.

Op de eigen website laat de club weten 'hevig teleurgesteld' te zijn in de beroepscommissie. 'De sanctie is opgelegd, omdat Fortuna op 15 juni jongstleden niet kon aantonen 360.000 euro op de rekening te hebben waarmee het crediteurenakkoord zou worden betaald. Ook werd het opgestelde Plan van Aanpak afgekeurd. Enige weken later stond het geld van de nieuwe eigenaar Isitan Gün wél op de Sittardse rekening en werd het crediteurenakkoord afgewikkeld. De beroepscommissie hield echter vast aan de datum 15 juni, dat het geld op de rekening moest staan.'

Vanwege de straf zakt Fortuna Sittard naar de negende plaats in de Jupiler League met tien punten.

  1. Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    'Ik weet niet of iemand de mensen van NAC al verklapt heeft dat hij eigenlijk helemaal geen keeper is. Zou er in de Jupiler League geen betere keeper te vinden zijn?' Pittige teksten van Ronald Waterreus woensdag in zijn wekelijkse column in het toonaangevende voetbalweekblad Voetbal International. Daarin kapittelt de oud-keeper van onder andere PSV op een weinig genuanceerde wijze het keepersbeleid van NAC.

poll

De 0-8 is de schuld van Vreven

De 0-8 is de schuld van Vreven

  • Ja (40%)
  • Nee (60%)
1520 stemmen