Greg Leigh kreeg zaterdag klop op Ibrox.
Volledig scherm
Greg Leigh kreeg zaterdag klop op Ibrox. © BSR Agency

Door NAC verhuurde Niemczycki en Leigh hard onderuit, Kali niet in actie

NAC won vrijdagavond in extremis van TOP Oss (0-1), maar waar de Bredanaars vrolijk het weekend ingingen, gold dat niet voor enkele verhuurde contractspelers. Sterker, geen van allen wist een positief resultaat te boeken.

Degene die de meest bittere pil moest slikken, was waarschijnlijk Greg Leigh. De in Breda populaire linksback moest zaterdagavond op bezoek bij Schotse topclub Rangers FC. Op Ibrox volgde echter een gigantische afstraffing. Het Aberdeen van de vleugelverdediger verloor met 5-0. Leigh speelde de gehele wedstrijd.

Ook goalie Karol Niemczycki zal niet met een lekker gevoel het weekend afgesloten hebben. De jonge doelman, die onbetwiste eerste keuze is bij het Poolse Puszcza Niepolomice, verloor op eigen veld met 0-3 van Termalica. Daardoor kruipt die ploeg over Niepolomice heen op de ranglijst. Niemczycki kwam negentig minuten in actie.

Anouar Kali kwam niet in actie voor Royal Excelsior Virton. De middenvelder zat niet in de wedstrijdselectie. Zijn ploeg ging overigens eveneens onderuit. Virton delfde het onderspit op bezoek bij Union Saint-Gillouise: 2-1.

Diego Snepvangers en Daan Klomp komen pas maandagavond in actie. De producten van NAC's opleiding gaan dan met Helmond Sport in de eerste divisie op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen