Volledig scherm
Mark Birighitti tijdens zijn laatste duel voor NAC, waarin hij opzichtig de fout in ging. © Jasper Ruhe

Door NAC uitgezwaaide Birighitti keert terug naar vaderland: 'Timing is everything'

De geruchten deden al even de ronde, maar Mark Birighitti heeft een nieuwe club gevonden. De 27-jarige Australische doelman, die onlangs afscheid nam van NAC, tekent een contract bij Melbourne City. 

De 'Aussie' is blij met zijn nieuwe club. ,,Ik heb wat tijd in het buitenland doorgebracht, bij Swansea en in Nederland. Ik dacht dat dit het beste moment was om terug te keren naar Melbourne. Het is een fantastische club. Daar wil ik deel van uitmaken."

Het huwelijk tussen Birighitti en NAC was bepaald geen onverdeeld succes. De goalie werd aanvankelijk bij Swansea City weggehaald als noodoplossing in een keeperssoap, maar deelde in de malaise. Tijdens de desastreuze seizoensouverture van NAC in Alkmaar (5-0 nederlaag) stond 'Birraz' nog in de basiself. Bij de derde treffer van AZ ging hij opzichtig in de fout. 

De doelman was een product uit het scoutingsnetwerk van Manchester City wat NAC gebruikt. Ook zijn nieuwe werkgever maakt deel uit van de City Football Group, waar NAC nauw mee samenwerkt. Birighitti speelde uiteindelijk zestien eredivisieduels.