Volledig scherm
Chiro Ntoko. © Pro Shots

Door blessureleed gekwelde Chiro Ntoko vervolgt loopbaan in Slowakije

Zeventien maanden na zijn laatste officiële wedstrijd als profvoetballer heeft Chiro Ntoko een nieuwe club gevonden. De 30-jarige centrale verdediger maakt het seizoen af bij FK Scenica, de huidig nummer tien van de Fortuna Liga, de Slowaakse eredivisie. 

De Belgische Congolees werd in januari 2017 door NAC, destijds in de eerste divisie uitkomend, overgenomen van Cambuur en had in tien van de eerste dertien wedstrijden na de winterstop een basisplaats. Op 31 maart 2017 liep Ntoko op het Venlose kunstgras van VVV een kuitblessure op. Hij speelde nadien geen minuut meer voor de Bredanaars. Een jaar later kreeg hij te horen dat zijn aflopende contract niet verlengd zou worden. 

De Bredase periode van Ntoko, gehaald door technisch directeur Hans Smulders die met hem samenwerkte bij FC Eindhoven, wordt gekenmerkt door veel blessureleed. In Slowakije denkt de weer fitte speler een doorstart van zijn carrière te kunnen maken.

Van de achttien spelers die deze zomer zijn vertrokken bij NAC, hebben alleen doelman Mark Birighitti en spits Fisayo Adarabioyo nog geen nieuwe club gevonden. 

Volledig scherm
Op 31 maart 2017 verlaat Chiro Ntoko in Venlo geblesseerd het veld. De laatste keer dat hij voor NAC in actie kwam. © Pro Shots