Thom Haye draagt het elftal van NAC.
Volledig scherm
PREMIUM
Thom Haye draagt het elftal van NAC. © Pro Shots / Marcel van Dorst

Dominante Haye is zijn gewicht in goud waard voor NAC

Een anonieme wedstrijd als die tegen Jong AZ (1-0-zege) is alleen vanwege Thom Haye de moeite waard om naar te kijken. Dat de nummer zeventien, tot aan gisteravond, een klasbak als hem in de gelederen heeft, is voor het niveau van de eerste divisie een godsgeschenk. Helemaal nu zijn surplus aan inzicht en techniek samenvloeien met begeestering, honger, een vleugje vuigheid én rendement.

 1. ‘Scorebordjournalistiek! Achttiende! Na een kwart seizoen! Dat lijkt me wel degelijk een ijkpunt’
  PREMIUM
  column

  ‘Scorebord­jour­na­lis­tiek! Achttiende! Na een kwart seizoen! Dat lijkt me wel degelijk een ijkpunt’

  ,,Soms moet ik met meel in de mond praten, want ik wil niet dat alles morgen in de krant staat.” We gaan het in deze column niet hebben over de niet te traceren klompen goud aan afkoopsommen, tekengelden en oprotpremie’s die met grote regelmaat, soms volkomen onterecht, zijn uitgekeerd. Evenmin gaan we dieper in op de opmerking van NAC’s algemeen directeur Mattijs Manders die een achttiende plaats afdoet als ‘scorebordjournalistiek’. Achttiende! Na een kwart seizoen! Dat lijkt me wel degelijk een ijkpunt.
 2. ‘Alfred Schreuder: als speler én assistent een topper, als hoofdtrainer in de slangenkuil niet te benijden’
  PREMIUM
  column

  ‘Alfred Schreuder: als speler én assistent een topper, als hoofdtrai­ner in de slangen­kuil niet te benijden’

  Zeker voor NAC-begrippen was Alfred Schreuder een absolute vedette. Aanvoerder in de kleedkamer, strateeg tussen de lijnen, verlengstuk van zijn trainer. Toen al. Een toptrainer in spe, daar was iedereen het wel over eens. Vaak riep hij in de warming-up de basisspelers bij elkaar en veranderde hij ter plekke de tactiek, vrijwel altijd had de alwetende Alfred het bij het rechte eind.