Dogan roemt vechtlust NAC: ‘Had niet het idee dat we met een man minder stonden op het veld’

videoTeleurstelling overheerste bij doelpuntenmaker Huseyin Dogan na de verloren topper met De Graafschap (1-2). Maar de aanvaller zag ook een NAC dat wederom de rug rechtte. ,,Als je zo voor elkaar knokt, met elf man of tien, kun je heel veel bereiken. Dat is de belangrijkste les.”

De eerste 55 minuten bekeek de zomeraanwinst vanaf de bank. ,,Met twee doelpunten verschil achter komen, een rode kaart, dat is niet lekker. Dan moet je daarna bij elkaar blijven. Mounir (Mounir El Allouchi, red.) en ik moesten als invallers wat proberen te forceren, de ruimtes benutten die er kwamen. Dat hebben we ook gedaan.”

Het leverde drie minuten na die invalbeurt de 1-2 op, het doelpunt kwam van zijn voet. ,,Daarna geloofden we er echt in. Ik dacht: we gaan nog wel komen. We hebben ook kansen gehad. Afgelopen vrijdag (de 2-2 tegen FC Eindhoven, red.) was het geluk niet aan onze zijde en vandaag had er ook meer in gezeten.”

Hij was blij met de wisselwerking met het publiek, na rust. ,,Bij elke corner, elke kans, merk je dat. Dat helpt de ploeg enorm, dat zag je ook. Ik had bij vlagen niet het idee dat we met een man minder op het veld stonden. Na zo'n goal kolkt het stadion, dan kan ‘ie vallen, maar jammer genoeg gebeurde dat niet.”

Volledig scherm
Dogan na zijn doelpunt © BSR Agency