Volledig scherm
© Pro Shots

Doelwit Ricardo Kip heeft goed gevoel bij NAC

BREDA - De gesprekken die hij voerde met NAC noemt Ricardo Kip positief. Voor de middenvelder ligt een meerjarig contract klaar als hij zijn carrière in Breda vervolgt.

De technische leiding van NAC ziet de middenvelder als een allrounder die in een 4-3-3 systeem als halfspeler of als nummer tien uit de voeten kan. In de strijd om de handtekening van Kip kan NAC de meeste concurrentie verwachten uit de eredivisie. Niet alleen clubs uit het rechterrijtje zitten achter de 24-jarige Rijswijker aan, ook het ‘Europese’ Heracles wil de speler binnenhalen. Daarnaast sluimert er interesse uit Engeland, het derde en vierde profniveau. „Mijn voorkeur ligt in de eredivisie. Iedereen heeft ambitie, dat geldt ook voor mij.”

NAC is zeker niet kansloos in de strijd om de transfervrije speler die afgelopen seizoen furore maakte bij Almere City. Met dertien goals na de winterstop was hij één van de drijvende krachten achter het onverwachte succes van Almere City met plaatsing voor de play-offs als gevolg. „NAC is een mooie club die bij me past. Ze spelen weliswaar in de eerste divisie, maar ik zie NAC als een eredivisionist. 15.000 mensen in het stadion, een goed veld, prima faciliteiten. In alles straalt NAC uit dat het in de eredivisie thuishoort. Het is een extra lekker gevoel dat zo’n club je als een belangrijke pion voor de toekomst ziet. Ik sta zeker open voor NAC, maar het is moeilijk te zeggen wanneer ik de knoop door hak. Tegen de tijd dat eind juni de trainingen voor het nieuwe seizoen beginnen, wil ik een beslissing hebben genomen.”