Volledig scherm
© Pro Shots

Doelpuntenmaker Korte: 'Voor pit moet je bij mij zijn'

BREDA - NAC kiest geen ‘Man of the Match’. De applauswissel die Giovanni Korte kort voor het einde kreeg, voelde voor de Hagenaar wel zo aan.


In een week vol praten en puzzelen vroeg trainer Marinus Dijkhuizen zijn mannen om meer pit. Giovanni Korte wist genoeg. „Want voor pit moet je bij mij zijn. Als het om pit gaat ben ik op mijn best”, zei de vleugelaanvaller toen hij zich na afloop van de wedstrijd moe maar voldaan meldde in de mixed zone.
De Hagenaar had tijdens de voorbereiding op het seizoen nog last van heimwee. „Nu ben ik al helemaal gesetteld bij NAC”, zegt hij. Dat is te zien in zijn spel. Korte gaat voorop in de strijd, forceert gaten en scoorde gisteren de belangrijke 2-0. „Hij moest er gewoon in die”, zo kijkt hij terug op de scrimmage bij de tweede paal.
Dat NAC niet vol gas begon aan het duel, was volgens hem niet gepland, maar niet verontrustend. „Ik had het inderdaad vuriger verwacht, maar we stonden gewoon goed. Dan weet je dat de kansen vanzelf een keer gaan komen.”
Na rust poeierde Korte de bal van ver op het doel. „Zo mooi. Dan zie je hoe lekker ik in mijn vel zit. Alleen jammer dat de keeper hem pakte.”

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.