Volledig scherm
© Pro Shots

'Dit is heel zuur', baalt Robbie Haemhouts

BREDA - Robbie Haemhouts was in de slotminuut van het duel met FC Den Bosch dicht bij de verlossende treffer. "Het paste bij het gevoel van de wedstrijd dat het vanavond allemaal niet wilde lukte", zei de aanvoerder. "En dat is heel zuur", zo keek hij terug op de voor heel NAC teleurstellende 0-0.

Wat er mis ging? Vooral voor rust. "Ik denk dat we ondanks het vele balbezit te weinig kansen hebben gecreeerd. Er kwamen te weinig goede ballen vanaf de flanken", meent Haemhouts. Maar ook zijn middenveld draaide stroef. Met Jeff Stans, Gianluca Nijholt en hem moet dat de motor van de ploeg vormen. Opmerkelijk genoeg werden twee van hen gewisseld. "Waarom precies weet ik niet (Nijholt begon in ieder geval ziekjes aan de wedstrijd), maar feit is dat die motor gisteren op de training nog goed draaide en vandaag dus niet. Ik denk dat we daarom niet kunnen spreken van een structureel probleem."
De aanvoerder zag dat het hele elftal voor rust stroef draaide. "Te laag tempo, te weinig beweging. Het positiespel was best goed, maar de laatste fase was niet goed. Dat lag puur aan ons en niet aan de manier waarop Den Bosch speelde. We vonden de oplossing naar voren niet. Dat lag niet alleen aan het middenveld. Niet alleen aan het middenveld, maar aan het hele elftal. Je moet elkaar weten te vinden."