Volledig scherm
Ruud Brood. © Soccrates/BSR Agency

Dit is de carrière van NAC-trainer Ruud Brood tot nu toe

Als assistent van Phillip Cocu keek Ruud Brood tussen 2015 en 2018 drie jaar in de keuken van landskampioen PSV en maakte onder meer de Champions League mee. Zijn grootste successen als zelfstandig hoofdtrainer vierde hij in de eerste divisie.

RKC gidste hij tweemaal naar promotie. De eerste keer in 2009 via de play-offs, de tweede keer maakte hij de Waalwijkers kampioen nadat hij een jaar eerder was gedegradeerd. In zijn tweede poging met RKC in de eredivisie finishte hij op een knappe negende plaats en haalde Brood de finale van de play-offs om Europees voetbal waarin Vitesse te sterk bleek.

De goede prestaties met het bescheiden RKC leverden hem een transfer op naar Roda JC. In Kerkrade overkwam Brood in 2013 hetzelfde als bij Heracles in 2007; vlak voor de feestdagen in de maand december vanwege tegenvallende resultaten werd hij aan de kant gezet. Bij Heracles gebeurde dat in zijn eerste seizoen, bij Roda in het tweede jaar.

Rehabilitatie

Met een tweede titel in de eerste divisie, met NEC in het seizoen 2014/2015, rehabiliteerde Brood zich enigszins. Hij verzilverde de schaal met een driejarig contract in Eindhoven als tweede man bij PSV waar hij vorige zomer te horen kreeg dat er geen plaats meer voor hem was na de komst van Mark van Bommel. Sindsdien zat Brood werkloos thuis.