Luuc Eisenga
Volledig scherm
Luuc Eisenga © Pix4Profs-Ron Magielse

Directeur Eisenga: 'Volgend seizoen spelers nodig die alles willen geven voor NAC’

Uitgerekend in zijn eigen Friesland zag algemeen directeur Luuc Eisenga het doek vallen voor NAC. Voor de camera van FOX Sports wierp hij alvast een blik op volgend seizoen, wanneer de ploeg uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. ,,Er is maar één doel, dat is promotie.”

,,Dat zullen we doen met minder middelen dan nu, maar genoeg om competitief te zijn. Dat we met deze middelen gedegradeerd zijn, daar moeten we ons voor schamen”, legde de algemeen directeur uit. 

Vanaf maandag gaat het vizier op volgend seizoen. ,,Wat het perspectief is? We hebben de trouwste supporters en sponsors. In het recente verleden is NAC al eens gedegradeerd en ook toen wisten ze de tribunes te vullen. Dat zal nu ook moeten gebeuren. De degradatie betekent wel dat we moeten werken met een kleiner budget, dus moeten we inventief zijn. Daar gaan we vanaf morgen aan werken.”

Hij weet wat hem te doen staat. ,,We moeten een goed elftal hebben, een selectie met de juiste grootte en met spelers die alles voor NAC willen geven. Dat spreekt aan, dan springt de vonk over naar iedereen die van NAC houdt. Dat moeten we komende zomer voor elkaar zien te krijgen.  Bij NAC zingen ze ‘De wereld zal nog niet vergaan zolang de liefde blijft bestaan (de liefde voor ons eigen N.A.C., red.)’. We moeten bewijzen dat we de liefde waard zijn”, besloot hij. 

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen