Volledig scherm

Dijkhuizen wil dat NAC meer lef toont: 'Gewoon vooruit voetballen, dat willen ze hier zien' (video)

ZUNDERT - NAC-trainer Marinus Dijkhuizen vindt dat zijn ploeg meer met lef moet voetballen, zo vertelt hij voor de camera van BN DeStem. "Je helpt jezelf niet als je achteruit gaat spelen, of breed."

Dus traint hij vaak in partijvormen waarin hij bijvoorbeeld de backs de opdracht meegeeft om alleen vooruit te passen. "We zijn daar heel erg mee bezig, vooruit voetballen. Ik geef ze dan ook voorbeelden uit mijn eigen carrière mee. Heb gewoon schijt en ga vooruit voetballen. Dat willen ze hier zien. Alleen is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan."

Dijkhuizen snapt dat het publiek zo nu en dan begint te morren. "Ik vind het publiek nog begaan met ons. Het is terecht dat ze nu morren. Ik weet na een jaar nu wel hoe het hier werkt. De mensen hier, die houden echt van deze club. Het is daarom terecht dat ze zich nu laten horen. Dat is het moeilijke, maar ook het mooie van deze club. Dat moet zo blijven."

Marinus Dijkhuizen vindt dat zijn ploeg NAC met meer lef moet spelen. "Je helpt jezelf niet als je achteruit gaat spelen, of breed. We zijn heel erg bezig met vooruit spelen. Heb gewoon schijt: vooruit voetballen, dat willen ze hier zien. Alleen is dat soms makkelijker gezegd gedaan."

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (35%)
  • Nee (33%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (32%)
164 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen