Volledig scherm

Dijkhuizen: 'Wedstrijd tegen Helmond Sport geen referentiekader' (video)

ZUNDERT - November is voorbij, december is begonnen en Marinus Dijkhuizen hoopt dat de komende drie wedstrijden de 'zwarte' novembermaand van NAC kunnen doen vergeten. Want een ding weet hij zeker: "De wedstrijd van maandag tegen Helmond Sport is geen referentiekader."

"De laatste vier thuiswedstrijden hebben we niet verloren. Het is niet zo dat we er niets van kunnen. Er zijn genoeg aanknopingspunten, we hebben genoeg goede spelers. Die wedstrijd van maandag hebben we goed geanalyseerd, ik heb veel individuele gesprekken gehad waarin we de puntjes op de i hebben gezet en de afspraken duidelijk hebben gemaakt. We hebben er zin in, vrijdag, met z'n allen", blikt de trainer van NAC alvast vooruit.

Hij voert één wijziging door in zijn basiself. Jeff Stans maakt op het middenveld plaats voor Robbie Haemhouts. "Stans heeft veel moeite om de positie in te vullen zoals we dat graag willen zien. Daar hebben we het vaak met hem over gehad. Hij wijkt nog te vaak uit naar de zijkant, gaat de bal halen. Dat is goed bedoeld, maar het werkt averechts. Robbie kan daar ook prima spelen", licht Dijkhuizen toe.

Verder gaat Dijkhuizen voor de camera van BN DeStem ook in op de slechte reeks. Zes van de zeven winstpartijen waren tegen de zes onderste ploegen. "Dat geeft aan dat we nog niet goed genoeg zijn. Dat is een duidelijke conclusie."

NAC-trainer Marinus Dijkhuizen blikt terug op het duel met Helmond Sport, dat hij absoluut geen referentiekader noemt. Voor de wedstrijd tegen Almere City heeft hij één wijziging in petto. Die licht hij voor de camera van BN DeStem toe.
  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.