Volledig scherm
© Pro Shots

Dijkhuizen: Tevreden met resultaat, maar spel moet veel beter

DORDRECHT – „De meest gelukkige van de twee heeft gewonnen. Na vrijdag is dat wel lekker”, gaf trainer Marinus Dijkhuizen toe na de 1-2-zege op FC Dordrecht. „Want bij deze club kun je namelijk beter niet twee keer achter elkaar verliezen. Dan heb je meteen heibel in de tent. We hebben overwinningen nodig om verder te komen.”

Naast het povere spel, is het aantal blessures een punt van aandacht. Gisteren viel doelman Jorn Brondeel in de eerste helft uit. Vandaag zal blijken wat de ernst van de blessure is. „Dat baart me zorgen ja. Erg vervelend ook. Andere jongens krijgen nu een kans en het is goed om te zien dat we een brede selectie hebben. Toch maakt het vele wisselen het extra lastig omdat je op zoek bent naar vastigheid. Het resultaat tegen Dordrecht is goed, maar het spel moet veel beter. In de duels waren zij sterker en voorin hebben wij de situaties een paar keer slecht uitgespeeld.”

Dijkhuizen had een compliment over voor Giovanni Korte die erg bedrijvig was aan de rechterkant. „Ik ben content met zijn spel. Hij had een paar goeie acties. Verder heeft Noppert het behoorlijk gedaan. Met name de bal die hij in de tweede helft pakt, was cruciaal. Barker had een paar flitsen, maar speelde vrij vlak. Demon hield zich prima staande. Hij speelde volwassen. Het is prettig dat hij links in het centrum en als linksback kan spelen. Dat geeft ons weer extra mogelijkheden.”

poll

NAC moet een nieuwe keeper halen

NAC moet een nieuwe keeper halen

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
992 stemmen