Volledig scherm
© Pro Shots / Toin Damen

Dijkhuizen: 'Teleurstellende avond, moeilijke fase'

BREDA - NAC-trainer Marinus Dijkhuizen sprak na de remise tegen Helmond Sport van een 'teleurstellende avond'. "We hadden een overwinning nodig."

"Er zat wat druk op de ploeg, dat kon je ook zien. Toch komen we in de eerste helft tot een aantal goede kansen. Maar daarna wordt het steeds moeilijker. We gaan steeds meer tegen onszelf voetballen. Onzekerheid straalde van de ploeg af", vertelde de trainer.

Met het inbrengen van aanvaller Adarabioyo voor middenvelder Damen probeerde hij nog wat te forceren. "Zo wilden we wat opportunistischer spelen. Maar dat resulteerde in niets, Helmond Sport kreeg juist twee grote kansen. Gelukkig steekt Jorn Brondeel in goede vorm."

Dijkhuizen blijft het vertrouwen houden. "We zitten in een moeilijke fase, we moeten bij elkaar blijven en blijven werken. We hebben vrijdag (tegen Almere City, red.) alle steun nodig en we hebben een overwinning nodig. Het doel was en is een plekje bij de top vijf. Daar staan we maar een paar punten van vandaan. Het valt nog te repareren."