Volledig scherm
Marinus Dijkhuizen. © Pro Shots

Dijkhuizen na NAC ook bij Cambuur ontslagen

Elf maanden na zijn ontslag als trainer van NAC is Marinus Dijkhuizen ook door Cambuur aan de kant gezet waar hij deze zomer voor een seizoen tekende.  De 2-1-nederlaag maandag bij FC Eindhoven was de druppel die de emmer deed overlopen. Dinsdag kreeg Dijkhuizen het slechte nieuws te horen.

Reden voor het ontslag zijn de tegenvallende prestaties van Cambuur. Slechts drie van de vijftien wedstrijden werden onder zijn leiding gewonnen door de ambitieuze Leeuwarders. Met als gevolg een teleurstellende zeventiende plaats in de eerste divisie. 

Eerder werd hij eind september 2015 na negen wedstrijden door het Engelse Brentford de laan uitgestuurd, om een maand later in Breda aan de slag te gaan. Als trainer van NAC miste hij in 2016 in de finale van de play-offs tegen Willem II op een doelpunt de zo gewenste promotie naar de eredivisie. 

In zijn tweede seizoen bij NAC kreeg hij de dag voor kerst te horen dat hij niet meer hoefde terug te komen, waarna Stijn Vreven hem anderhalve week later opvolgde. De Bredanaars stonden destijds op de achtste plaats in de eerste divisie.

Successen kende Dijkhuizen ook. Bij zijn eerste klus loodste hij de amateurs van Montfoort via twee opeenvolgende promoties van de eerste klasse naar de Topklasse om in zijn derde jaar te eindigen met een degradatie. Via twee seizoenen De Meern kreeg hij in januari 2014 de kans bij Excelsior waarmee hij een half jaar later knap promoveerde om de Rotterdammers het jaar erop vervolgens met een vijftiende plaats in de eredivisie te houden. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement