Volledig scherm
Marinus Dijkhuizen © Pro Shots

Dijkhuizen laakt slap verdedigen: 'Amateuristisch en schandalig'

LEEUWARDEN - Trainer Marinus Dijkhuizen noemt de tegendoelpunten van NAC amateuristisch en schandalig. „Weer een nederlaag. Erg teleurstellend en slecht voor de ranglijst.” Dijkhuizen beleefde een uiterst vervelende avond in Leeuwarden waar NAC met 3-1 verloor van Cambuur.

„De eerste helft begonnen we vrij aardig. Na vier minuten had David Faupala op drie meter voor de keeper de kans om te scoren. Daarna gaat Shane O’Neill bij de 1-0 onder de bal door en wordt er geen rugdekking gegeven. Amateuristisch.”

Dijkhuizen zag zijn ploeg voor rust terugkomen via een treffer van Faupala, maar in de tweede helft ging het alsnog helemaal mis. „We kwamen steeds minder onder de druk uit. Bij de 2-1 staan we gewoon te kijken bij een diagonale bal. Op dit niveau is dat schandalig. Dat kan niet. Na de 3-1 is het beslist.”

‘Een kloteweek’, vat Dijkhuizen de voorbije vijf dagen samen. „Woensdag brak Bodi Brusselers zijn arm en donderdag kwamen daar vier onverwachte blessures overheen. Ik houd hier een dikke kater aan over.”

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (36%)
  • Nee (33%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (32%)
168 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen