Volledig scherm
© Pro Shots

Dijkhuizen: Dit is in alle opzichten een prettige groep

ZUNDERT - NAC gaat vrijdag bij Volendam op voor de periodetitel. Trainer Marinus Dijkhuizen stelt aan het begin van de week vast dat het duel op geen beter moment had kunnen komen.


Na weken van opbouwen en zoeken moet NAC vrijdag voor het eerst met de billen bloot. "Tot dusverre zijn we constant bezig geweest om als team beter te worden. Vrijdag ook weer, het mooie is dat we daarnaast nu ook om een prijs spelen. Dat geeft zo’n wedstrijd toch wat extra lading", zegt trainer Marinus Dijkhuizen. "Ik weet alleen niet hoe de spelers erop reageren. Wat dat betreft is het voor mij nog een nieuwe ploeg." Eerder gaf Dijkhuizen al aan dat hij het goed vond voor de groep om om zo'n prijs mee te strijden.

Rommens
Eén ding weet Dijkhuizen wel zeker over zijn elftal: "Het komt mooi uit dat we die wedstrijd nu moeten spelen. We hebben een opgaande lijn te pakken en we voetballen steeds beter." De contouren van een herkenbaar basiselftal tekenen zich daarnaast meer en meer af, moet hij beamen. "We zijn inderdaad een fase verder. De afgelopen drie wedstrijden heb ik maar één wijziging doorgevoerd: Olivier Rommens voor Gianluca Nijholt. Voor dit moment is dit de optimale opstelling."

Ook nu Jeff Stans weer fit is? "Jeff blijft een goede speler, maar Mounir El Allouchi doet het goed. Zo snel kan het veranderen als er concurrentiestrijd is. Jongens moeten het zelf afdwingen."

Publiek
Dijkhuizen laat weten dat ook de teamleiding zich bij het vertrek van Kenny van der Weg en Jelle ten Rouwelaar bezorgd afvroeg of het elftal voor het publiek niet te onherkenbaar zou worden. "Als je dan vrijdag de wisselwerking ziet tussen publiek en spelers, is het mooi om te zien dat er ook op dat vlak iets ontstaat. Zoals wij het als trainers beleven is dit een in alle opzichten heel prettige groep. Dat merkt het publiek nu ook."