Volledig scherm
ZUNDERT - NAC Breda. 08-07-2016, Autototaalglas trainingscentrum, voetbal, Jupiler League seizoen 2016-2017. Cyriel Dessers.

Dijkhuizen: Dessers neemt even geen strafschoppen meer

VOETBAL – NAC-spits Cyriel Dessers neemt voorlopig geen strafschoppen meer. Iemand anders is nu aan de beurt, vertelde trainer Marinus Dijkhuizen zondagochtend in het FOX-televisieprogramma De Tafel van Kees.

Dessers schoot vrijdagavond in blessuretijd tegen Jong PSV een strafschop zwak in. In de rebound ging de bal er alsnog in waardoor NAC nog gelijkspeelde, maar voor Dijkhuizen is het reden om de komende tijd iemand anders de voorkeur te geven als de bal op de stip gaat. "Het gaat er niet om hoe ie er in gaat, als ie er maar in gaat", stelde de spits zelf nog na afloop.

Dijkhuizen was wel positief over Dessers. "Hij heeft bij zijn vorige club niet veel gespeeld. Er valt wat aan te schaven, maar het is een jongen met veel potentie."

Wie nu aan de beurt is, vertelde Dijkhuizen niet. Hij ging ook nog in op de fluitconcerten die Jong PSV-speler Siem de Jong in Breda soms over zich heen kreeg. "Dat is omdat de fans het als competitievervalsing zien dat zo'n gerenommeerde mag meedoen. Ik maak me er niet druk om, we hebben voor dit format gekozen. Het is wel slecht voor de competitie dat Jong PSV bovenaan staat, want ze mogen niet promoveren."

  1. Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    Columnisten vegen de vloer aan met NAC: 'Is er werkelijk geen betere keeper te vinden?'

    'Ik weet niet of iemand de mensen van NAC al verklapt heeft dat hij eigenlijk helemaal geen keeper is. Zou er in de Jupiler League geen betere keeper te vinden zijn?' Pittige teksten van Ronald Waterreus woensdag in zijn wekelijkse column in het toonaangevende voetbalweekblad Voetbal International. Daarin kapittelt de oud-keeper van onder andere PSV op een weinig genuanceerde wijze het keepersbeleid van NAC.

poll

De 0-8 is de schuld van Vreven

De 0-8 is de schuld van Vreven

  • Ja (40%)
  • Nee (60%)
1346 stemmen