Volledig scherm
© Pro Shots

Dessers: 'Vreven heeft zijn strepen verdiend in België'

BOSSCHENHOOFD - Een blikvanger is Cyriel Dessers bij NAC. Letterlijk en figuurlijk. En jong, zegt hij erbij. 22 jaar pas. Net geworden, een maand geleden. Desondanks een natuurlijke leider. En iemand met een mening.

Over het ontslag van trainer Marinus Dijkhuizen. „Spijtig. Helaas is de trainer meestal de klos als het niet goed gaat. Ik hoorde het de dag nadat onze vakantie begonnen was. Ik heb de trainer een berichtje gestuurd en een antwoord van hem gekregen. We hebben gelukkig geen enkel moment zonder trainer gezeten.”

Dessers kent en volgt de nieuwe trainer al jaren. Als jeugdspeler van Tongeren, hij is dan dertien jaar, wordt Stijn Vreven op huurbasis bij de derdeklasser gestald. „De krijger die hij als voetballer was, is hij niet meer als trainer. In België heeft hij een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Met Lommel heeft hij in de tweede klasse bijvoorbeeld met een heel jong team tegen de verwachting in de eindronde (play-offs) gehaald.”

Over de grens staat Vreven er opvallend goed op. Ook na zijn ontslag bij Waasland-Beveren eind oktober. De in Antwerpen woonachtige aanvaller krijgt het dagelijks mee bij het openslaan van de kranten. „Dat ontslag is als onterecht beschouwd. Een jonge groep liet hij goed voetballen. Hij heeft alleen heel veel pech gehad. Een flater, een foutje of een doelpunt tegen in de laatste minuut. Het zat hem niet mee. In België is iedereen blij dat hij een nieuwe club gevonden heeft. Hij staat hoog aangeschreven en behoort tot de nieuwe generatie Belgische trainers. Daarom was er zoveel aandacht voor zijn nieuwe job bij NAC. Hij heeft zijn strepen verdiend. We zijn pas een aantal dagen bezig, maar zijn komst is wel een grote verandering. Toch kan ik zeggen dat het goed bevalt. Hoog tempo, liever veel passes over vijf meter dan de moeilijke bal. En erg betrokken. Hij naait de boel een beetje op. Ik heb daar geen problemen mee. Bij Lokeren heb ik Peter Maes meegemaakt. Die kon er ook wat van.”

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.