Volledig scherm
Zundertse selectie - NAC © Johan Wouters/Pix4Profs

Dessers scoort twee keer bij zijn debuut voor NAC

ZUNDERT – NAC won zaterdagavond in Zundert ook zijn vierde oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegen een selectie van spelers van Moerse Boys, Zundert, VVR, Wernhout en Achtmaal werd het 0-4. Bij rust leidde NAC met 0-2. De beide treffers kwamen op naam van de nieuwe spits Cyriel Dessers. “Een heel goed begin dus”, zei de 21-jarige Belg die er binnen een half uur al twee had in liggen achter doelman Thomas van Nederkassel. “Natuurlijk ben ik blij al direct te kunnen scoren, maar twee keer was het wel het werk van de ploeg dat ik moest afwerken. Vooral de assist van Bodi Brusselers bij de 0-2 was erg mooi”, zo prees Dessers vooral het spel van het team.

Voor rust speelde NAC met alle beschikbare, fitte basisspelers die het momenteel in de selectie heeft. Voor het eerst testte trainer Marinus Dijkhuizen zijn nieuwe middenveld met Robbie Haemhouts, Gianluca Nijholt en Jeff Stans. Op de flanken kregen jeugdspeler Bodi Brusselers en Mounir El Allouchi de kans om spits Dessers van munitie te voorzien.

Achterin stond Olivier Rommens opnieuw naast Michael Dingsdag in het centrum van de verdediging. “Vanwege zijn passing”, zegt Dijkhuizen, die er vanuit gaat Kevin van Diermen voor het begin van de competitie (begin augustus) terug is aan het front.

De testspelers Fabian Sporkslede (Ajax) en Alexander Corryn (KV Mechelen) begonnen als de beide vleugelback. NAC heeft echter nog geen beslissing genomen of ze kunnen blijven of niet.

Voor 1100 toeschouwers was de Zundertse selectie na rust dicht bij een tegentreffer. Daan van den Broek (Moerse Boys) raakte na en fraaie actie de onderkant van de lat en Tom Magielse (ook Moerse Boys) kreeg de rebound niet in het doel.

Zundertse selectie – NAC 0-4 (0-2) – Dessers 0-1, Dessers 0-2, Damen 0-3, Verbeek 0-4. Scheidsrechter: Martens. Toeschouwers: 1100. Opstelling NAC: Brondeel (46. Van der Maaten); Sporkslede, Dingsdag, Rommens (75. Meijers), Corryn; Haemhouts, Stans (59. Damen), Nijholt (75. Glim); Brusselers (59. Sprangers), Dessers (75. Borahsasar), El Allouchi (46. Verbeek).

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (40%)
  • Nee (32%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
436 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen