Volledig scherm
ANP

Dessers helpt NAC aan oefenzege op Kortrijk (2-0), prima debuut Garcia

BREDA – NAC heeft maandagmiddag het besloten oefenduel tegen Kortrijk met 2-0 gewonnen. In het eigen Rat Verleghstadion nam clubtopscorer Cyriel Dessers beide treffers voor zijn rekening.

Halverwege de eerste helft miste de spits een strafschop, maar pakte nadien wel de rebound. Het is alweer de derde pingel die Dessers dit seizoen mist, terwijl de Belg juist heeft aangegeven graag weer de vaste penaltynemer te willen worden. Vlak voor rust zag Dessers verder een fraaie actie gestopt worden door de doelman van de nummer elf van de Belgische eerste klasse. Tegen het einde van de wedstrijd zette hij vervolgens zijn handtekening onder de 2-0 nadat hij vakkundig de keeper had omspeeld.

Bij de Bredanaars speelde Manu Garcia een uur mee. De 19-jarige Spaanse middenvelder wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van Manchester City. Met name in de eerste helft maakte Garcia, die rugnummer 19 kreeg toebedeeld, indruk met een aantal prima balcontacten.

Opvallend was verder de nieuwe rol van Arno Verschueren. De Belg die voor de winterstop als centrale verdediger werd gebruikt, wordt door de nieuwe trainer Stijn Vreven als rechtshalf gezien. Samen met linkshalf Robbie Haemhouts en Manu Garcia vormde hij tegen Kortrijk het middenveld. Voor Jeff Stans is voorlopig geen plaats meer in het basisteam.

Achterin bezetten Shane O’Neill en Kevin van Diermen de twee centrale posities, hoewel een van de twee zijn plek gaat verliezen met de aanstaande entree van Chiro N’Toko die met rugnummer 34 gaat spelen.

Bij de Bredanaars ontbraken Barker (hamstring), Nijholt (knie), Verbeek en El Allouchi (beiden komen terug van een blessure). Terwijl er voor Glim, Ekangamene en derde doelman Van der Maaten geen plaats was op de bank.

NAC hervat maandag 16 januari de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.

Opstelling NAC:
Brondeel; Sporkslede, O'Neill, Van Diermen, Smith-Brown; Verschueren (81. Damen), Garcia (60. Brusselers) , Haemhouts (46. Rommens); Korte, Dessers en Agyepong (73. Stans).

Volg het duel hieronder live aan de hand van de tweets van sportverslaggever Yadran Blanco.

Tweets door @yadranblanco

poll

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

NAC gaat de nacompetitie ontlopen

  • Ja (40%)
  • Nee (31%)
  • Nog te vroeg om te zeggen (29%)
312 stemmen

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen