Volledig scherm
© Pro Shots

Dessers heeft pijn in de rug en is onzeker voor MVV

BREDA – Cyriel Dessers heeft woensdag voortijdig de training verlaten. De clubtopscorer heeft last van zijn onderrug. Zijn meespelen in de topper tegen MVV is onzeker. Donderdag wordt bekeken wat de ernst van de blessure is.

Het wegvallen van Dessers zou een enorme tegenvaller zijn voor NAC. Trainer Stijn Vreven heeft geen goed alternatief voor Dessers die 12 goals en tien assists achter zijn naam heeft staan. De in de zomer voor twee jaar vastgelegde Fisayo Adarabioyo zit sinds de winterstop niet meer bij de wedstrijdselectie.
Tijdens het grote partijspel werd Giovanni Korte na het afhaken van Dessers in de punt van de aanval gezet en nam Danny Verbeek de plaats van Korte op de rechterflank in.

Chiro N Toko trainde deels met en deels apart van de groep. Ook met de centrale verdediger, die met zijn hamstring kwakkelt, zal op het laatste moment bekeken worden of hij tegen MVV in actie kan komen.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.