Volledig scherm
Cyriel Dessers © Pro Shots

Dessers en Barker terug voor cruciale wedstrijd NAC

ZUNDERT – Cyriel Dessers is hersteld van zijn lichte hamstringklachten en is fit genoeg om maandag (20.00 uur) te spelen tegen Helmond Sport. Datzelfde geldt voor Brandon Barker. Beide aanvallers keren terug in de voorste linie van NAC.

Dat is goed nieuws voor Marinus Dijkhuizen die het tweetal donderdag bij de afsluitende training richting Cambuur geblesseerd zag afhaken. “Barker en Dessers spelen tegen Helmond Sport. Qua conditie en fitheid is het geen probleem. En het risico is klein dat ze weer geblesseerd raken”, laat de NAC-trainer zondag na de ochtendsessie weten. Samen met Giovanni Korte zullen zij de voorhoede vormen.

Daarnaast keert Thomas Agyepong terug nadat een hamstringblessure hem de hele maand november aan de kant hield. De Ghanese buitenspeler start op de bank. Voor Mounir el Allouchi komt het treffen met de Helmonders te vroeg. De aanvallende middenvelder ging donderdag door zijn enkel en is nog herstellende. Ook Gianluca Nijholt en Bart Meijers en de langdurig geblesseerden Danny Verbeek en Bodi Brusselers zitten in de structureel overvolle ziekenboeg.

Op het middenveld houdt Dijkhuizen vast aan Grad Damen die opnieuw de voorkeur krijgt ten opzichte van aanvoerder Robbie Haemhouts. “Grad is beter in vorm, vind ik. Dan kijk ik naar de trainingen en wedstrijden in het beloftenteam. Robbie is een prima speler, maar zit in een mindere fase. Het is ook moeilijk als je gepasseerd wordt. Dan krijg je mentaal een tikje. Grad kan prima voetballen en ik wil niet elk week gaan wisselen.”

Fouten
Na de 3-1-nederlaag bij Cambuur uitte Dijkhuizen stevige kritiek op zijn verdedigers. Met name Shane O’Neill, schuldig aan de 1-0, en Ashley Smith-Brown, schuldig aan de 2-1 en 3-1, kregen er flink van langs. Die fouten blijven zonder consequenties. “Ik vind niet dat je na een mindere wedstrijd iemand moet slachtofferen. De week ervoor tegen VVV hebben ze het juist goed gedaan. Het is niet zo dat ze geen fouten mogen maken. Daar moeten ze van leren, als het maar niet structureel wordt.”

Na het verlies in Leeuwarden vrijdag moet NAC de komende vijf dagen thuis winnen van Helmond Sport en Almere City om de sportieve crisis niet nog groter te laten worden. “De elfde plek waar we nu staan, is NAC onwaardig. Dat moet beter. Het is logisch dat er dan druk komt. Zo hard als we gezakt zijn, kunnen we ook weer stijgen. Maar dan moeten we wel wedstrijden gaan winnen.”

NAC – Helmond Sport staat onder leiding van international Bas Nijhuis.

Opstelling NAC
Brondeel; Sporkslede, O’Neill, Verschueren, Smith-Brown; Stans, Rommens, Damen; Korte, Dessers en Barker.

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen