Volledig scherm
Giovanni Korte springt in de armen van aangever Cyriel Dessers nadat hij de vroege 0-1 heeft gemaakt. © Pro Shots

Dessers: 'Alle kanten van dit jonge NAC gezien'

OSS - De Engelstaligen hebben er een prachtige uitdrukking voor: ‘Four seasons in one day.’ Voor Gianluca Nijholt voelde FC Oss-NAC in ieder geval zo. „Het is de perfecte samenvatting van de wedstrijd. Het was mooi om op 0-2 te komen, na de 3-2 leek het of we het helemaal kwijt waren en na de 3-4 word je emotioneel toch weer helemaal gek. Erg lekker dat ie valt. Al had ik al het gevoel dat hij zou gaan vallen”, zegt Nijholt met pretoogjes.


Ook bij Cyriel Dessers waren alle weersomstandigheden door het hoofd gevlogen. Van het zonnige begin, de kou van het begin van de tweede helft en de orkaan op het einde. „Ik denk dat we daarmee ook alle kanten van het jonge NAC hebben gezien vanavond”, zei de Belgische spits, die belangrijk was op twee momenten: bij zijn assist voor de 0-1 en zijn gelijkmaker op het moment dat bij NAC de kopjes omlaag gingen. „We waren vandaag natuurlijk te wisselvallig. Hij begin was goed, daarna werd het minder, maar we knokten ons toch weer terug in de wedstrijd. En ik had ook het gevoel dat de 3-4 nog zou vallen.”

Ook trainer Marinus Dijkhuizen werd in Oss heen en weer geslingerd tussen hoop en vrees. „Emotioneel ging het inderdaad alle kanten op. Dit was typisch voor een team dat nog in ontwikkeling is.” Hij zag zijn ploeg simpel op 0-2 komen. „Niet dat ik euforisch was, maar dit wordt een gemakkelijke avond dacht ik na de 0-2. Bij de 1-2 dacht ik dat al niet meer. Uiteindelijk heb je nog het geluk dat je wint.”

Dijkhuizen sprak over een rare wedstrijd, die het waard is om gevierd te worden. „Maar dit gaan we natuurlijk evalueren. Hier gaan we eens goed over praten.”

Nijholt verwacht niet anders. „We moeten dit zeker meenemen naar de volgende wedstrijd toe. Je kunt niet zeggen: we winnen dus alles is goed. Maar ik zag ook goede dingen. Na de 3-2 waren we even van slag, maar daarna toonden we fighting spirit.”

Charny Ekanganeme stond voor het eerst in de basis. „Het was voor mij in het begin een beetje wennen. Het niveau hier in Nederland ligt toch hoger dan in België. Ik vond het op het laatste lekker gaan, maar dat we drie goals tegen kregen, moet ook ik me aanrekenen.”