Volledig scherm
ZUNDERT - NAC Breda. 08-07-2016, Autototaalglas trainingscentrum, voetbal, Jupiler League seizoen 2016-2017. Gino Demon.

Demon en Barker vervangen bij NAC geblesseerd duo Rommens en Agyepong

ZUNDERT – NAC kan maandag (20.00) in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht niet beschikken over Olivier Rommens en Thomas Agyepong. Beiden hebben te veel last van de blessure die ze opliepen in het verloren duel met MVV afgelopen vrijdag.

Rommens werd na een half uur uit de wedstrijd geschopt door Thomas Verheydt. De boomlange spits van MVV trapte de Belg vol op de enkel. Het is nog onduidelijk wat de exacte ernst van de enkelblessure is, hoewel de verwachting is dat Rommens ook het duel vrijdag tegen FC Den Bosch aan zich voorbij moet laten gaan.

Apyepong kampt met een achillespeesblessure, maar de club heeft goede hoop dat de Ghanese aanvaller tegen FC Den Bosch wél beschikbaar is. Daarnaast kan trainer Marinus Dijkhuizen in Dordrecht ook geen beroep doen op Arno Verschueren die voor een wedstrijd geschorst is naar aanleiding van zijn rode kaart tegen MVV. Derhalve mist Dijkhuizen met Rommens, Verschueren en de al langer geblesseerde Jesse van Bezooijen drie centrale verdedigers.

Debuut
Rommens en Agyepong worden tegen FC Dordrecht vervangen door Gino Demon en Brandon Barker. Voor allebei betekent dat hun eerste basisplaats als profvoetballer. Demon debuteerde in de openingswedstrijd van het seizoen toen hij vijf minuten voor tijd mocht invallen tegen Jong FC Utrecht, terwijl Barker vrijdag zijn debuut maakte. “Gino is de beste optie voor nu in het centrum. Hij kan ook als linksback uit de voeten, maar centraal komt hij het beste tot zijn recht”, vindt Dijkhuizen. “Het is een jongen met veel potentie.”

Verder hakt Dijkhuizen pas op de dag van de wedstrijd door of hij Bodi Brusselers opnieuw laat starten of dat Giovanni Korte zijn kans in de basis krijgt. Daarbij kijkt de trainer naar de belastbaarheid van Brusselers en de fysieke staat van De Korte die steeds beter wordt. Verbeek zit nog altijd in de lappenmand.

Tegenstander FC Dordrecht verloor vrijdag op eigen veld met 0-1 van Cambuur en haalde uit de eerste drie wedstrijden van deze competitie twee punten. NAC liep tegen MVV tegen het eerste verlies van dit seizoen aan en heeft zes punten uit drie wedstrijden.

Opstelling NAC
Brondeel; Sporkslede, Van Diermen, Demon, Smith-Brown; Stans, Nijholt, Haemhouts; Brusselers / De Korte, Dessers en Barker.

  1. Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord
    Overwinning

    Eerherstel voor NAC met magistrale 0-2 zege op Feyenoord

    Drie dagen na het bekerechec bij Achilles'29 verlaat NAC op een historische avond juichend de Rotterdamse Kuip. Een treffer van Giovanni Korte voor rust en een late treffer van invaller Thomas Enevoldsen waren voldoende om landskampioen Feyenoord in eigen huis te vloeren: 0-2. Na rust pas wist de ploeg van Giovanni van  Bronckhorst het veldoverwicht om te zetten in kansen. Kramer en Amrabat waren dicht bij de gelijkmaker, maar toen zelfs ook een strafschop niet besteed was aan Kramer lag de weg naar een Bredase zege wagenwijd open. Uiteindelijk loodste Feyenoord-doelman de gasten definitief dat pad op. Na zijn blunder was het voor Enevoldsen kinderspel om de 0-2 binnen te schuiven. Het eerste half uur was er eigenlijk maar één ploeg aan de bal. Op een voor het legioen veelbelovende eerste hoekschop na 44 seconden voetballen na kon Feyenoord haar overwicht echter geen moment omzetten in doelgevaarlijke daden. Een kopbal van Jan Arie van der Heijden (uit een corner) scheerde de lat. Bij de enige scherpe dieptepass van de Rotterdammers (op El Ahmadi) lag NAC-doelman Mark Birighitti in de weg. Veel dreigender was het 'offensief' van Feyenoord niet.