Volledig scherm
© Pro Shots / Kay Int Veen

Demon bezorgt NAC drie punten in Dordrecht (1-2)

DORDRECHT - NAC heeft zich gerevancheerd voor de zeperd tegen MVV (1-2) van vrijdag. In Dordrecht wonnen de Bredanaars met 1-2.

In de 25ste minuut kopte Cyriel Dessers NAC op voorsprong uit een voorzet van Giovanni Korte. Een kleine tien minuten later moest keeper Jorn Brondeel het veld geblesseerd verlaten na een botsing met Alessio da Cruz. Andries Noppert verving hem onder de lat.

In de tweede helft kreeg Dessers tot tweemaal toe de kans op 0-2, maar hij faalde in de afronding. Uit de counter sloeg Dordt toe: Van Haaren schoot raak: 1-1. Een paar minuten later zorgde basisdebutant Gino Demon voor een nieuwe voorsprong. De verdediger benutte de rebound nadat Gianluca Nijholt de lat had geraakt. Dessers en Brandon Barker leken op weg naar de 1-3, maar werden teruggefloten vanwege buitenspel. Daardoor bleef het spannend.

In het slot van de wedstrijd kwam NAC onder druk te staan, maar dankzij een stel fraaie reddingen van Noppert gingen de punten mee naar Breda.

FC Dordrecht - NAC 1-2 (0-1) - 25. Cyriel Dessers 0-1, 54. Ricky van Haaren 1-1, 58. Gino Demon 1-2.

NAC: Brondeel (36. Noppert); Sporkslede, Van Diermen, Demon, Smith-Brown; Haemhouts, Stans, Nijholt; Korte (84. Brusselers), Dessers, Barker (79. Adarabioyo).
Geel: Haemhouts, Korte, Van Diermen.

Herbeleef het duel aan de hand van de tweets van NAC-watcher Yadran Blanco.

Tweets by yadranblanco

poll

NAC moet een nieuwe keeper halen

NAC moet een nieuwe keeper halen

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
931 stemmen