Volledig scherm
Brandon Robinson. Roy Lazet/het fotoburo

Debutant Robinson hoopt op contract bij NAC

BREDA – Het debuut in het betaalde voetbal kwam voor Brandon Robinson (19) net zo onverwacht als voor de buitenwereld. De trainerswissel bij NAC heeft een positieve uitwerking gehad op de Rotterdamse spits. Een belangrijke stap in het bemachtigen van een contract. „Ik hoop dat het tijdens de winterstop zover is.”

De spits, die op amateurbasis bij NAC verblijft, mocht tegen ADO Den Haag (1-1) elf minuten voor tijd invallen voor Mats Seuntjens. „Een enorme verrassing. Ik had er niet op gerekend. De trainer (Eric Hellemons) had me niet verteld dat ik een kans zou maken op speelminuten.”
Aan het begin van dit seizoen deed technisch directeur Graeme Rutjes de speler een belofte, volgens Robinson. „Als ik me zou ontwikkelen en bij het eerste zou zitten, zou ik kans maken op een contract. Dat is nu het geval, want ik train iedere dag met de selectie mee. In de voorbereiding heb ik veel gespeeld, gescoord en zaterdag gedebuteerd. Ik hoop op korte termijn een contract te kunnen ondertekenen. In november hebben we een vervolggesprek.”

​Dinsdag een uitgebreid interview met Brandon Robinson in de krant.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement