Volledig scherm
Othmane Boussaid. © BSR Agency

Debutant Boussaid: ‘NAC is in mijn hoofd een eredivisieploeg, dus voor mij de beste optie’

videoDebutant Othmane Boussaid was onder de indruk van de ambiance tijdens zijn debuut vrijdagavond voor NAC. ,,Zo'n publiek hebben we dit seizoen nodig om te promoveren.”

De 19-jarige Belg kwam in de rust tegen Cambuur (1-0 zege) in het veld voor spits Finn Stokkers. ,,Ik moest tussen de linies komen, de bal vragen en gevaarlijk worden voor het doel. Maar na de 1-0 van Ivan Ilic moesten we vooral terugzakken om de nul te houden. Dat hebben we uitstekend gedaan.”

Hij kwam pas deze week over van FC Utrecht, op huurbasis. ,,Ik ben goed opgevangen. De eerste dagen waren heel leuk. Ik hoop dat we een mooi seizoen krijgen en ons doel halen, dat is promoveren natuurlijk. Er waren ook andere ploegen geïnteresseerd, maar NAC is in mijn hoofd een eredivisieploeg, dus de beste optie. Als je kijkt naar de supporters, dat is niet normaal voor een ploeg in de eerste divisie. Hier hoort NAC niet thuis. Ik wil veel minuten maken, gevaarlijk zijn, doelpunten maken en assistst geven en uiteindelijk samen met de staf en spelers de club terug naar de eredivisie brengen.”