Volledig scherm
© Pro Shots

Deadline Day: Van Diermen per direct transfervrij naar De Graafschap

BREDA – Kevin van Diermen is per direct vertrokken bij NAC. De 27-jarige centrale verdediger heeft zijn contract laten ontbinden en maakt transfervrij de overstap naar De Graafschap. Dat heeft de Bredase club bevestigd.

Begin 2016 kwam Van Diermen op voorspraak van de inmiddels ontslagen trainer Marinus Dijkhuizen over van Excelsior. Na een half jaar op huurbasis bij NAC te hebben gespeeld, tekende hij in de zomer van 2016 een tweejarig contract. Met de komst van Chiro N Toko twee weken geleden is Van Diermen onder de nieuwe trainer Stijn Vreven zijn basisplaats kwijtgeraakt. De verdediger speelde in totaal 27 wedstrijden, waarvan vijftien dit seizoen. In die twaalf maanden kwam Van Diermen tot drie goals.

Tarik Kada
Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma weet niets van vermeende Bredase interesse in (vleugel)aanvaller Tarik Kada. Een 20-jarige voormalig jeugdinternational waar NAC exact een jaar geleden ook achteraan zat. “Daar is mij niets van bekend”, aldus Hoogma. “Ik heb met niemand van NAC gesproken. Er speelt niks.”

Eerder op de dag meldden verschillende media dat NAC Kada (tijdelijk) wilde overnemen. “Alleen Volendam heeft zich gisteren bij ons gemeld voor Kada. Vandaag (dinsdag) heb ik niks meer van ze gehoord. Blijkbaar moet Roda JC eerst de overstap van Gyliano van Velzen definitief afronden met Volendam voor ze iets kunnen doen.”

Net na het middaguur meldde de technisch directeur van NAC, Hans Smulders, dat ‘er nog niks veranderd is.’ Verder wilde Smulders niet reageren op inkomende of uitgaande spelers. Vanuit de communicatieafdeling van de Bredase club werd aan het begin van de middag aangegeven dat er op ‘dit moment niets concreet speelde’.

De nummer vijf van de eerste divisie heeft tot middernacht om wijzigingen door te voeren in de 30-koppige selectie. Vooralsnog lijkt er echter niemand meer te vertrekken.

poll

Wie moet er op nummer tien spelen bij NAC?

  • Rai Vloet (18%)
  • Manu Garcia (82%)
1066 stemmen