Volledig scherm
Gervane Kastaneer streek afgelopen zomer neer in Breda, waar collega Mounir El Allouchi al jaren rondloopt. © Pro Shots

'De selectie van NAC is goed genoeg om zich probleemloos te handhaven in de eredivisie'

POLLNa vier speelronden te hebben afgewerkt, vindt NAC zichzelf terug op de zeventiende plaats. Slechts één plaats boven hekkensluiter Fortuna Sittard en twee posities achter de veilige vijftiende positie, die recht geeft op lijfsbehoud. 

Handen vol aan spelersmutaties vonden afgelopen zomer plaats op 'Bredanello'. Bij vlagen had het weg van een uit de hand gelopen, ongeorganiseerde stoelendans. Zo vonden gehuurde sterkhouders als Manu García, Thierry Ambrose, Angelino, Pablo Marí en Sadiq Umar elders onderdak. Daarnaast vertrokken contractspelers als Rai Vloet, Nigel Bertrams, James Horsfield, Chiro N'Toko en Mark Birighitti.

Vrijgekomen zetels

Namen als Robert Mühren, Erik Palmer-Brown, Mikhail Rosheuvel, Benjamin van Leer en Gervane Kastaneer maakten dankbaar gebruik van de vrijgekomen zetels in de kleedkamer. En dan was er nog de doorstroom van een handvol spelers uit Manchester en de jeugdopleiding.

Na het sluiten van de transfermarkt vraagt eenieder wie de Bredase club een warm hart toedraagt zich af of de ploeg rijp genoeg is om zich probleemloos te handhaven in de eredivisie. Volgens de doelstelling zou het een formaliteit moeten zijn. NAC wil zich verbeteren ten opzichte van afgelopen voetbaljaargang. De veertiende plaats in de eindrangschikking moet daarmee overtroffen worden, waardoor de manschappen van nieuwbakken trainer Mitchell van der Gaag tijdig op vakantie kunnen.

Poll

'De selectie van NAC is goed genoeg om zich probleemloos te handhaven in de eredivisie'

  • Ja (33%)
  • Nee (67%)
4415 stemmen