Volledig scherm
nec - nac

De redenen waarom NAC niet doorgaat met spelers

BREDA – Technisch directeur van NAC Graeme Rutjes geeft kort aan waarom de Bredase club afscheid neemt van Tim Gilissen, Boldizsár Bodor, Gabor Babos, Danny Verbeek, Peter Gommeren en Rick Stuy van den Herik. Anouar Hadouir gaf dinsdag zelf al aan uit eigen beweging niet verder te willen gaan bij NAC.

Middenvelder Tim Gilissen (31 jaar).
“Als persoon mag ik Tim heel graag, alleen kan hij niet brengen wat hij wil brengen. Hij komt aan te weinig wedstrijden en is daardoor niet belangrijk genoeg voor het team. Door blessures mist hij te veel wedstrijden. Dat weet hij zelf ook. Er zit te veel spanning aan de achterkant van zijn lichaam, waardoor hij tot twintig duels per seizoen komt.”

Verdediger Boldizsár Bodor (31 jaar).
“Hij heeft het goed gedaan, maar wij hebben met Kenny van der Weg ook een goede linksback voor de toekomst. Daarnaast kijk je ook naar leeftijd. Bodor wordt binnenkort 32 jaar.”

Doelman Gabor Babos (39 jaar).
“We gaan op zoek naar een nieuwe reservekeeper, maar willen wel graag met hem door en hem voor de club behouden. Hij zal volgend jaar nog geen keeperstrainer worden. Hij heeft ook geen trainersdiploma’s. Hij zal via de jeugd zijn papieren moeten halen.”

Verdediger/middenvelder Peter Gommeren (22 jaar).
Verdediger/middenvelder Rick Stuy van den Herik (20 jaar).
“Beiden moeten meer vlieguren maken. Wij denken dat het bij ons te weinig gaat gebeuren. Ze hebben zeker potentie, alleen is het beter als ze ergens anders speelminuten gaan maken.”

Aanvaller Danny Verbeek (23 jaar).
​“Wij kunnen zijn huursom niet betalen en hebben geen geld (het gaat om een bedrag van 100.000 euro) om hem definitief over te nemen. Dan houdt het op.”

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

Is NAC na de goede reeks en het vertrek van Willem II-topschutter Sol favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (54%)
  • Nee (46%)
3285 stemmen