Volledig scherm
De laatste oprispingen van de voetballer Demy de Zeeuw (l.). Rechts van hem Felitciano Zschusschen, Adnane Tighadouini en Guyon Fernandez. © Pro Shots

De laatste stuiptrekkingen van De Zeeuw vonden plaats in Den Haag

Kent u Demy de Zeeuw nog? De WK-finalist die begin 2015 zomaar in Breda opdook. Zijn debuut was veelbelovend. Twee keer bracht de oud-international NAC op voorsprong, twee keer poetste ADO Den Haag de achterstand weg. Vlak voor tijd pakte het dankzij een doelpunt van Michiel Kramer zelfs de zege.

Dat was 14 februari 2015, na 2013 en 2014 het derde opeenvolgende jaar dat NAC tijdens carnaval Den Haag aandeed. Het team dat twee jaar geleden ondanks de goals van De Zeeuw met 3-2 verloor, was in de winterstop grotendeels verbouwd. Robert Maaskant was de nieuwe trainer en met de winteraankopen Ruben Ligeon, Dirk Marcellis, Menno Koch, De Zeeuw, Felitciano Zschusschen en Guyon Fernandez was het elftal op zes plaatsen gewijzigd.

De 3-2-nederlaag past in de lijn van de laatste jaren. Waar NAC in de periode 2006-2009 drie van de vier uitwedstrijden won in Den Haag, leverden de laatste vijf jaar tot aan de degradatie vrijwel alleen maar nederlagen op in de Hofstad: 3-0, 3-0, 2-1, 1-1 en 3-2. De laatste zege (1-2) dateert van 2 augustus 2009 toen Anthony Lurling en Matthew Amoah ADO een kater bezorgden.

En De Zeeuw? Die vertrok na de degradatie met stille trom uit Breda. Niet veel later deelde hij de wereld mee dat hij zijn carrière had beëindigd. De twee treffers in Den Haag, bleken zijn laatste hoogtepunten van een rijk gevulde loopbaan waarin hij met Ajax en AZ landkampioen werd, met Anderlecht in België de beste was en 27 interlands speelde voor Oranje waarmee hij als reservespeler de finale van het WK in 2010 haalde. Inmiddels is De Zeeuw succesvol als ondernemer met het kledingmerk Balr.

Volledig scherm
DEN HAAG ADO Den Haag - NAC Breda eredivisie, seizoen 2014-2015, 14-02-2015, Kyocera Stadion, uitslag 3-2. duel NAC Breda speler Demy de Zeeuw met ADO Den Haag speler Aaron Meijers © Pro Shots
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.