Jan Paul van Hecke in duel met international Myron Boadu.
Volledig scherm
Jan Paul van Hecke in duel met international Myron Boadu. © BSR Agency

De Boer lyrisch over NAC-talent Van Hecke (19): ‘Boadu heeft geen kans gehad’

Verdediger Jan Paul van Hecke maakte woensdag indruk tijdens de enerverende bekeroverwinning van NAC op AZ. Analist Ronald de Boer stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken. ,,Ik denk niet dat dit zijn eindstation is.”

Zelf vond Van Hecke de wedstrijd niet eens perfect. ,,Als je de nul houdt, dan is het perfect. Nu hebben we een goal tegen en is-ie niet perfect. Als hij (Idrissi, red.) hem zo binnenschiet... Dan moet je gewoon klappen en zeggen: mooie goal”, reageerde de 19-jarige  Zeeuw nuchter voor de camera van FOX Sports. ,,Maar dat je dan zo wint, dat is schitterend.”

Bekijk hier de samenvatting van AZ - NAC

Ronald de Boer onderbrak het interview en liet Van Hecke wat beelden zien van zijn wedstrijd. ,,,De passing ziet er goed uit, gedurfd. Verdedigend ook allemaal goed gedaan. Hij stond z'n mannetje. Boadu heeft geen kans gehad, hij heeft zijn ziel en zaligheid erin gegooid. Goed lichaam, lengte goed... Ik denk niet dat dit zijn eindstation is. Van wat ik zie, zit er meer in.”

,,Positieve kritiek is altijd leuk”, bracht Van Hecke vervolgens wat verlegen uit. ,,De trainer zegt dat ik vaak moet indribbelen. Of aandribbelen, haha. Soms wacht ik expres, zodat iemand uitstapt en iemand anders vrijloopt. Dat ging vandaag wel lekker.”

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen