Volledig scherm
© BSR Agency

De beslissing of Brood doorgaat als trainer van NAC valt na het seizoen

Over zijn toekomst wil Ruud Brood niet speculeren. Vanaf volgende week, als de reguliere competitie erop zit, gaat de nieuwe directie van NAC samen met de trainer om de tafel om knopen door te hakken.

Aan een periode van zeventien dagen zonder wedstrijd komt zondag een einde als Heerenveen de beul wil zijn die NAC het lidmaatschap van de eredivisie ontneemt. Want hoewel technische staf en spelers hardop uitspreken dat het besef er moet zijn dat in theorie de zeventiende plaats haalbaar is, is vrijwel iedereen toch vooral met volgend seizoen bezig.

Zo dook de naam van Ruud Brood uit het niets in de Achterhoek op. Over de geruchten dat hij op een kandidatenlijst zou staan om Henk de Jong op de volgen bij De Graafschap houdt hij zich afzijdig. ,,Ik ben gefocust op de wedstrijd tegen Heerenveen. Ik vind het te voorbarig om het over mijn toekomst te hebben. Na afloop van het seizoen gaan we evalueren.”

Met drie promoties (tweemaal RKC, een keer NEC) heeft Brood in het verleden bewezen de overlevingstocht door de eerste divisie tot een goed einde te kunnen brengen. Het is aan technisch directeur Tom Van Den Abbeele, in samenspraak met algemeen directeur Luuc Eisenga, of NAC brood ziet in Brood. ,,De plannen van de nieuwe directie ken ik nog niet. Er zijn nog zoveel vragen die ik moet stellen. We willen eerst vol voor Heerenveen gaan.”