Volledig scherm
El Allouchi houdt Blind van zich af. © VI Images

‘Dat Ajax een paar klassen beter is, wil niet zeggen dat wij deze uitslag kunnen accepteren’

,,Ik zag het meteen”, zegt Mounir El Allouchi als het VAR-moment ter sprake komt. ,,Van de Beek kwam naar me toe om te vragen of ik het gezien had. Hij (Dervite, red.) deed het onbewust, het was een reactie. Je kan het hem niet kwalijk nemen, maar ik zag het meteen. Shit happens.”

De 1-0, een strafschop na een handsbal van Dorian Dervite, was het breekpunt in de wedstrijd die NAC met 5-0 verloor van Ajax. El Allouchi had daarin zijn eerste basisplaats sinds zijn rode kaart bij Willem II een maand geleden. ,,Het klinkt onrealistisch. We staan met 1-0 achter, maar we stonden compact en creëerden twee goede kansen. Die moeten erin. Dat zij een paar klassen beter zijn, wil niet zeggen dat wij deze uitslag zomaar kunnen accepteren. 5-0 is te veel. We bevinden ons in een situatie waar we overal naar moeten kijken, ook naar het doelsaldo.”

Over het oude systeem met vijf man achterop dat werd afgestoft door Mitchell van der Gaag na de zeperds tegen De Graafschap en AZ, is de middenvelder te spreken. ,,Ik denk dat als wij het goed uitvoeren, het ons zeker wel helpt. Het geeft meer houvast.. Maar nogmaals, 5-0 is te veel.”

  1. Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC
    fotoserie

    Carnaval in het Rat Verlegh Stadion: Donkey Kong, Harry Potter en veel boeven op de tribune bij NAC

    ,,Tijdens het opwarmen kijk je naar de B-Side en zie je de gekste dingen. Dat is hartstikke mooi”, zei NAC-middenvelder Arno Verschueren over de carnavaleske toestanden op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Almere City. Het was een kleurrijke bende in het Rat Verlegh Stadion. Een gezellig samenzijn van Harry Potter, Donkey Kong, pinguïns en een hoop geelzwarte boeven in beeld.