Kenny van der Weg in 2015 in actie namens NAC tegen ADO Den Haag.
Volledig scherm
Kenny van der Weg in 2015 in actie namens NAC tegen ADO Den Haag. © Soccrates/BSR Agency

Cultfiguur Kenny van der Weg vertrekt met heimwee uit Schotland, rentree bij NAC niet aan de orde

Kenny van der Weg (28) trekt de deur bij Ross County na een half jaar alweer achter zich dicht. De voormalig verdediger van NAC heeft de club laten weten dat hij dichter bij zijn familie wil zijn.

Van der Weg keerde in januari van dit jaar juist terug bij Ross County, dat na twee speelronden in de Schotse Premier League verrassend de derde plek bezet achter grootmachten Celtic en Glasgow Rangers. Daarvoor was Van der Weg op een zijspoor geraakt bij de Belgische tweedeklasser Roeselare. 

Van der Weg kwam tussen 2012 en 2016 uit voor NAC, waar hij vanwege zijn onverzettelijkheid uitgroeide tot een cultfiguur. Vervolgens speelde de verdediger in Schotland voor Ross County en Hamilton Academical. Na korte verblijven bij Roeselare en opnieuw Ross County is Van der Weg nu terug in Nederland.

Toekomst ongewis

Het is nog niet bekend bij welke club Van der Weg gaat spelen. Zeker is dat hij niet in beeld is bij zijn oude club NAC. Met Jethro Mashart en nieuweling Javier Noblejas heeft trainer Ruud Brood al de beschikking over twee linksbacks.

Poll

Verleng jij je seizoenkaart van NAC?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
3528 stemmen