Volledig scherm
© ProShots

Corryn huren met optie tot koop, Sporkslede meerjarige aanbieding

BREDA - NAC zal op korte termijn de twee vleugelverdedigers Fabian Sporkslede en Alexander Corryn presenteren als versterkingen voor het komende seizoen.

De proefspelers Alexander Corryn en Fabian Sporkslede hebben van NAC een aanbieding ontvangen. De Bredase club wil Corryn voor één jaar huren met een optie tot koop, terwijl Fabian Sporkslede een meerjarige overeenkomst kan aangaan. Drie jaar: twee met een optie voor een extra seizoen.

Dat laatste is geheel in de lijn van het beleid van technisch directeur Hans Smulders die spelers het liefst voor langere tijd, bij voorkeur drie jaar, aan NAC wil binden om de continuïteit te waarborgen. Huren doet de club het liefst zo min mogelijk, het samenwerkingsverband met Manchester City buiten beschouwing gelaten.

Voor doelman Jorn Brondeel, volgens Smulders een buitenkansje, werd een uitzondering gemaakt. NAC huurt de Belg voor twee jaar van Lierse SK. Met KV Mechelen hoopt NAC tot een deal te komen waarin het Corryn eerst voor een jaar huurt om hem daarna definitief te kunnen inlijven.

De speler staat daar zelf ook open voor en wil zijn carrière in Breda een nieuwe impuls geven. Datzelfde geldt voor Sporkslede die louter in positieve bewoordingen praat over de Bredase eerstedivisionist. Met de komst van de twee backs komt de selectie van NAC op 21 spelers. Daar komen nog drie tot vier talenten bij van het beloftenteam van Manchester City waarbij de club hoopt op de centrale verdedigers Tosin Adarabioyo en Kean Bryan. Daarnaast zoekt de leiding een breekijzer achter spits Cyriel Dessers en wil het wat geld overhouden voor de laatste twee weken van augustus om bij het sluiten van de transfermarkt zaken te kunnen doen.